Resa till flyget – här är alternativen

Folk från norr till söder vallfärdar till Arlanda när det äntligen blivit dags för semester. Hur man väljer att ta sig dit är lika olika – många väjer att åka tåg medans andra hellre tar bilen och hyr en parkering kring Arlanda. Vilket man ska välja beror lite på hur lång resan är samt helt enkelt vad man själv föredrar och tycker är mest bekvämt.

Ta bilen

Många föredrar att ta bilen när dom reser till Arlanda, kanske främst i dom fall där det är några timmars resande innan man är framme. På så vis kan man ta resan i sin egen takt och stanna för att sträcka på benen när man känner för det. Att hitta en parkering vid Arlanda är inte särskilt svårt om man är ute i god tid med bokningen.

Det finns flertalet långtidsparkeringar som riktar sig just till dom som ska resa från flygplatsen och servicen brukar vara god. Man får transfer till och från den parkering man bokat och man kan känns sig trygg i att bilen är i goda händer medan man är bortrest.

Åka tåg

Vill man ha bilen ståendes på en parkering kring Arlanda när man ska ut och resa kan man istället välja att ta tåget. Flygplatsen har en egen perrong så man behöver inte släpa väskor och annan packning kors och tvärs, utan man är på plats direkt när man stiger av tåget. Nackdelen med att åka just tåg är att det kan vara svårt att passa in tiderna.

Ska man enligt plan anlända strax före flyget ska gå finns inget utrymme för förseningar. Skulle tåget bli försenat riskerar man att missa planet. Och man kanske inte heller vill sitta och vänta i timmar när man väl är framme på Arlanda, även om det såklart är bättre än att missa flyget.

Buss

Flygbuss är ett annat alternativ som passar för den som bor ganska nära flygplatsen. Från Stockholm med omnejd går flygbussar stup i kvarten och det är bara att hoppa på första bästa. Bussarna går dygnet runt och eftersom avståndet är så kort är man ganska säker på att hinna fram i tid. Givetvis kan man åka buss om man kommer långväga också – det är ofta billigare än både tåg och att ta bilen men däremot är det trångt och ganska obekvämt. Det är även det alternativ som troligtvis kommer att ta längst tid.

Avatar photo
Resa till flyget – här är alternativen