Visst kan det vara skönt med en snabb lösning för att kunna skydda mot starka solstrålar eller insyn från nyfikna blickar. Det finns kvalitativa lösningar som snabbt och enkelt kan lösa dessa problem.

Även om vi älskar värmen från solen och att den sprider underbar energi och ljus, så kan dess strålar ibland vara störande. Till exempel när våra barn eller djur får resa med oss i bilen eller när vi sitter med jobb vid datorn. Ibland kan ljuset från glasytor på byggnader, bilar eller andra människor vara irriterande. Solskydd som också skyddar mot bländning är en utmärkt lösning.

Solskydd mot bländning är en film på insidan av glasfönster och klara plastytor som minskar solstrålningen avsevärt utan att försämra sikten. En bonus är att den eliminerar nästan helt och hållet nyfikna ögon och det finns många sorter att välja mellan, beroende på vilken typ av solfilm man söker och var man ska sätta upp den.

Utbudet hos Solfilmskompaniet är så stort, så att i princip vem som helst bör finna ett alternativ som passar. Deras utbud passar både till företag och privatpersoner, och för olika ändamål. Till exempel frostad fönsterfilm som skyddar mot insyn på ett dekorativt sätt och utan att det skadar underlaget som filmen läggs på.

Exempel på användningsområden för skyddsfilm

Denna listan skulle kunna göras väldigt lång, då det finns flera olika sorters skyddsfilmer att välja mellan. Till exempel ljusabsorberande solfilm som skyddar mot solstrålning och som är avsedd för snickarbilar eller andra fordon som har stora fönster.

  • En fönsterfilm med frostad yta kan fungera bra för att skydda mot insyn i exempelvis badrum, kök och sovrum. Den är vattentålig och enkel att sätta upp själv, utan att få bubblor mellan plast och underlag.
  • Vill du ändra utseendet på dina köksluckor, ett bord, dörrar eller kanske utsidan på en byrå eller ett skåp? I så fall kan självhäftande dekorplast vara en lösning för dig.
  • En av de mest populära typerna av skyddsfilm är säkerhetsfilm. Det finns många fördelar med att installera denna typ av solfilm, till exempel skydd mot inbrott och vandalism. Den är så stark att den förhindrar att glaset krossas med ett slagträ eller en hammare.
  • Kolfibervinyl eller kolsäkerhetsfilm är ett utmärkt sätt att skydda din bil från vandalism och samtidigt hålla den sval på sommaren. Den är reptålig, vattentät och vattenavvisande, och den finns både till budgetpris och andra sorter som är mer av proffsig kvalité.
  • Solfilm på rulle eller i färdigskurna enheter skyddar mot bländande solljus och reducerar värmen, vilket är utmärkt för exempelvis bilfönster och takfönster.
Avatar photo
Solfilm som även skyddar mot insyn