Om man kör en tjänstebil så måste man nästan alltid föra en körjournal. De finns till för att skatteverket ska veta att man har använt bilen på det sättet man får och använder körjournalen som ett underlag på om man ska få bilförmån eller drivmedelsförmån. Hur mycket man får använda bilen och till vilket syfte avgör det enskilda företaget. Det är viktigt att körjournalen används på rätt sätt och det finns något på marknaden som förenklar dokumentationen: elektroniska körjournaler som Automile.

Mer exakt och pålitligt

En elektronisk körjournal dokumenterar automatiskt bilens resor, både privat och i tjänsten. Dessutom vet den hur mycket drivmedel som har använts samt hur mycket man har fyllt på med. Det är som en liten dator som har koll på allt. Det blir mycket mer exakt att använda en elektronisk körjournal än att skriva ner den för hand eftersom den har exakt data på alls samt glömmer aldrig att dokumentera. Dessutom så slipper föraren ha koll på allting vilket kan släppa på en stress man har att anteckna fel och sedan bli beskattad. Utöver detta är en elektronisk körjournal mer pålitlig än en människa vilket uppskattas av arbetsgivaren. Arbetsgivaren kan lita på den elektroniska körjournalen har rätt och kontrollerar efter den säkerheten.

Många produkter som Automile

Det finns många olika elektroniska körjournaler att köpa utöver Automile så därför är det viktigt att jämföra för att hitta rätt för en själv. Självklart ska man jämföra priset. Det finns billigare alternativ som har ett annat upplägg än att bestämma priset beroende på organisationens storlek som Automile gör. Man kan även jämföra de olika företagens möjligheter att anpassa sig. Automile installerar endast sina körjournaler på ODB-uttaget men det finns andra företag som har produkter som även kan installeras på batteriet eller cigarettändaruttaget. Till sist är det alltid viktigt att se om företaget är ISO-certifierade, det innebär att företaget har bra kvalite och säkerhet för kunderna. Sammanfattningsvis är det bättre att ha en elektronisk körjournal istället för en manuell för att:

  • Det är mer exakt
  • Det är enklare
  • Det är mer pålitligt
  • Det är snabbare
Avatar photo
Automile och andra elektroniska körjournaler