Bilverkstad GöteborgEftersom pandemin fortfarande härjar ute i världen och utlandsresor avrådes starkt är Sverigesemestern vad som står på agendan i år igen. Bil- eller husbilssemester exploderade förra sommaren och även så problemen med bilar. Att köra långt över Sverige med sin gamla bil kan ta hårt på fordonet. Bryter bilen ner vid västkusten kan en Bil&Mc Service verkstad i Göteborg rädda en.

Vanliga fel på bilar

  • Ofta är det samma fel på bilen som brukar gå sönder. Vanliga fel att hålla utkik efter kan vara:
  • Om bilen drar mer bensin och att bromsarna inte riktigt tar kan det vara något fel på bromsarna. Då kan de ha fastnat, vara ojämna eller så kan det vara bromsrören.
  • Om man kört långt med bilen kan det röra sig om slitage, till exempel att mönsterdjupet är för lågt på däcken. På karossen kan det vara stenskott, bucklor eller repor.
  • Strålkastarna går ofta sönder, vanliga fel kan vara att lampan är sned, att det är imma i den eller att det är en utsliten reflektor.
  • Ofta är det batteriet som strular, ibland kan bilbatteriet ha laddat ur för att man glömde strålkastarna på bilen på.

Det är viktigt att kontrollera felen på bilen eftersom alla fel är en säkerhetsrisk. Speciellt om man är på semester och behöver en hel bil för att kunna köra runt.

Bilservice

För att bilen ska fungera som den ska, vara driftsäker och hålla länge så måste den servas med jämna mellanrum. Innan man ska ut på bilsemester kan det vara bra att serva bilen. Det gör att den mår bättre och man slipper risken för stora reparationskostnader. Håll utkik på displayen eller kolla i bilens handbok när det är dags för att serva fordonet.

Bil&Mc Service verkstad i Göteborg

På semestern går kanske färden till västkusten eller till Göteborg. I Göteborg finns många kompetenta verkstäder som kan garantera snabb hjälp om krisen skulle vara framme. Det är viktigt att välja en bilverkstad som har erfaren och kunnig personal. Om bilen ska fungera som den ska krävs det stor omsorg och kunskap. Bilen är en viktig ägodel och den måste vara hel för att garantera allas säkerhet.

Avatar photo
Senaste inläggen av Katrina Holmqvist (se alla)
Bil&Mc Service verkstad – det man behöver veta