Att enbart titta på hur stor rabatt som ges kan bli väldigt missvisande när så kallade bensinkort jämförs. De bästa bensinkorten är istället de som ger rabatter och försäkringar som användaren kommer att kunna använda i stor utsträckning. Detta visar en jämförelse av kreditkort på Bensinpriser.nu. Exempel visas på olika kort nedan. En presentation som enbart fokuserar på fördelar på bilresan och bonusprogram. Korten kan alltså ha fler fördelar än de som nämns nedan då dessa primärt har med bilägandet att göra.

Komplett Kreditkort

  • 0,5 % bonus – exempelvis drivmedel och saker från bensinstationen
  • Gratis att teckna
  • Tanka-fel-försäkring

Kompletts kreditkort är gratis och har sin styrka i dess bonus. Utöver 0,5 % på samtliga inköp ges 1% om inköpet är på över 20 000 kr. Det är inte ett av de bästa bensinkorten utan snarare ett populärt allmänt kreditkort.

re:member flex

  • Rabatt i över 500 E-butiker
  • Gratis att teckna
  • 15 öre rabatt hos bemannade stationer inom Preem

I flera listor över de bästa bensinkorten nämns re:member flex. Detta utan att kortet är ett klassiskt bensinkort eller ger speciellt hög rabatt. Gällande drivmedelsrabatt ingår 15 öre rabatt per liter hos de bemannade Preemstationerna. Orsaken att kreditkortet ändå anses tillhöra de bästa bensinkorten är de rabatter som ges via dess förmånsprogram. Detta med ca 5 – 15 % rabatt hos över 300 E-butiker. För bilägaren går det därmed att få rabatt på allt från bildelar och tillbehör till däckhotell.

Shell

  • Gratis
  • 0,5 % i bonus överallt (ej hos andra bensinstationer)
  • 15 öre i rabatt per liter

De som ofta tankar på Shell kan spara en hel del på att alltid betala med Shell-kortet. Detta då det är utan årsavgift och ger bonus både hos Shell och i övriga butiker. Däremot ges inte bonus hos deras konkurrerande bensinstationer. Den som däremot tankar på lite olika bensinkedjor har inte stor fördel att teckna just detta kort.

Bästa bensinkorten – bortsett bonus och rabatter

Det är lätt att enbart fokusera på bonus och rabatter på bensinkort. Men samtidigt är det enbart en liten del av de förmåner som ingår. En annan fördel är de försäkringar som ingår. Många bensinkort har försäkringar som är kopplade till bilen och bilfärden.

Ett exempel är ”Tanka-fel-Försäkring” vilken kan utnyttjas om exempelvis diesel tankas i en bensintank. Det är alltså viktigt att se på alla förmåner som ingår – inte bara den rabatt som ges på drivmedel.

Bästa bensinkorten – Beror på vad som köps…