Det finns många tillfällen som kan uppstå där din bil kan vara inblandad i någon form av olycka eller få någon slags skada. Det kan vara allt från en krock med ett vilt djur till att du finner din bil repad på en parkeringsplats. Skador kan alltså vara från smått till stort. Och då kan du få hjälp från en skadeverkstad.

En sådan verkstad kan återställa skadade ytor på olika motorfordon såsom bilar och motorcyklar. Om en skada av något slag uppstår på din bil är det viktigt att du omgående tar kontakt med ditt försäkringsbolag och rapporterar in skadan. De kommer sedan att lotsa dig vidare till en skadeverkstad.

Detta kan en skadeverkstad hjälpa dig med

På en bil finns många delar, inte bara på insidan, utan även på utsidan. Att någon form av skada uppstår på din bil under sin livslängd är tyvärr ganska sannolikt. Nedan följer olika typer av skador som lätt kan uppstå och hur en skadeverkstad isåfall kan hjälpa dig:

 • Plåt.
  En plåtskada är tyvärr en ganska vanligt förekommande skada. Tekniskt sett är det en skada som kräver att någon del av bilen tas bort för att man ska kunna laga det. Det kan till exempel handla om en dörr som behöver skruvas bort. Skadan kan exempelvis vara en repa eller buckla i bilens plåt.
 • Lack.
  Om det är så att man inte behöver ta bort någon del av bilen för att kunna laga det, så räknas det istället som en lackskada. Denna typ av skada är också relativt vanlig men räknas som en enklare skada. Det kan handla om något vasst föremål, till exempel en bilnyckel, har skrapat lacken eller bildörren som slagits upp emot något annat föremål.
 • Glas.
  Vindruta, speglar och annat som innehåller glas och som gått sönder kan verkstaden laga.
 • Plast.
  Bilar innehåller en hel del mjukare delar som plastdetaljer som också därmed kan gå sönder vid till exempel en kollision eller att man bli påbackad vid ett köpcentrum. Verkstaden hjälper dig med att laga all förekommande plast på din bil eller annat motorfordon. Det kan till exempel vara kåpor, takboxar eller stötfångare.
Laga din bil med hjälp av en skadeverkstad