Ibland kan studenter vilja att föräldrarna står på försäkringen för att sänka försäkringskostnaden. Men det finns även situationer då du vill försäkra din bil i ditt eget namn. När så är fallet bör du välja det försäkringsbolag som har bäst bilförsäkring för student. Detta för att få ett så lågt pris som möjligt på försäkringen, samtidigt som den också ger ett fullgott skydd.

Det kan till exempel vara så att du ska flytta långt hemifrån för att plugga på annan ort. Då kan det verka mer rimligt och logiskt att teckna försäkringen i ditt eget namn. Det är nämligen viktigt att vara så öppen och transparent som möjligt gentemot försäkringsbolaget. Detta för att undvika att missförstånd eller problem uppstår lite längre fram. Därför uppmuntrar vi dig att själv försäkra bilen.

Så hittar du försäkringsbolaget med bäst bilförsäkring för student

Det är viktigt att du försäkrar din bil, oavsett om du kör en ny och fin sådan eller en äldre plåtlåda. När du ska ta reda på vilket företag som har bäst bilförsäkring för student kan du tänka i banor som dessa:

  • Skaffa ett fullgott men lagom skydd. Ingen vill vara underförsäkrad och du bör kanske inte bara ha den obligatoriska trafikförsäkringen. Men om du till exempel betalar mer än 10 % av bilens totala värde i försäkringspremie varje år kanske du vill välja ett billigare alternativ. Kanske behöver du egentligen inte en helförsäkring utan skulle kunna klara dig bra med bara en halvförsäkring?
  • Tänk på försäkringen redan när du skaffar din bil. Vissa bilmodeller kostar mer än andra att försäkra, detta går det inte att sticka under stol med. Så om du är på jakt efter en ny bil kan du ha detta i åtanke redan inför köpet. Ta reda på hur mycket de olika bilar som du tittar på kostar att försäkra. Genom att göra detta kan du fatta ett lite mer ekonomiskt beslut i frågan.
  • Ta in flera offerter på bilförsäkring. För att få reda på vilket försäkringsbolag som har bäst bilförsäkring för student bör du ta in åtminstone tre till fyra offerter på försäkring.
Hitta bäst bilförsäkring för student med enkla knep