Såväl ABAX som Workmirror är digitala körjournaler med en mängd olika funktioner. Men hur står de sig egentligen mot varandra?

ABAX har en annan prissättning

Medan WorkMirror tar ett pris per månad för spårsändare och enheter för körjournaler, Har ABAX valt att göra det på ett lite annat sätt. Här är priset istället avhängigt på hur många fordon man använder.

Det är även fler faktorer som spelar in i prissättningen. Till exempel:

  • Vilka typer av fordon det handlar om.
  • Säkerhetsnivå.

För att få ett prisförslag krävs att man tar kontakt med dem.

Hur utrustningen monteras

Det finns flera alternativ för hur en digital körjournal kan monteras. Till exempel har WorkMirror en OBD-enhet, som kan monteras genom diagnosuttaget i bilen. Det går snabbt att ansluta och är stabilt. Ett annat alternativ är att montera den i cigarrettuttaget.

Ytterligare ett alternativ, och det enda som ABAX erbjuder, är att man använder batteriet att montera på. Skillnaden mellan de två är alltså hur utrustningen kan installeras och monteras. Det finns både för- och nackdelar med de olika metoderna. Den som är osäker bör ta kontakt med något av företagen och berätta mer om hur man ska köra och vilket fordon man har. Först då kan du få rätt rådgivning och en enhet som passar just dig och ditt fordon bäst.

ISO-certifieringar

Både ABAX och WorkMirror har ISO-certifieringar. ABAX har följande:

  • 9001, som handlar om produktens kvalitet.
  • 27001, som handlar om informationssäkerhet.
  • 14001, som handlar om miljö.

Workmirror har 9001 och 27001, men alltså inte 14001.

Så vad har de gemensamt, då?

Faktum är att de har en rad saker gemensamt. De båda är elektriska körjournaler, vilket kan effektivera arbete och öka produktiviteten. Viktigt är givetvis att det sker enligt GDPR och att informationen är säker – vilket båda företagens ISO-certifieringar (27001) styrker.

När det gäller funktioner och egenskaper erbjuder de båda till exempel följande:

  • Statistik som kan användas för att göra arbetet mer effektivt.
  • Identifiering av förare i fordon som framförs av fler än en person.

Något annat de har gemensamt är att de erbjuder GPS-spårsändare som gör att till exempel containrar, flak och maskiner kan spåras. Fördelar är bland annat att man kan finna enheterna snabbt och att varningar kan ges om de lämnar ett avgränsat område.

Avatar photo
Senaste inläggen av Ingbritt Hellström (se alla)
ABAX och Workmirror – hur står de sig mot varandra?