Du bör ha två uppsättningar däck till din bil. Dels ska du ha sommardäck, dels vinterdäck. De däck du inte använder, de kan du förvara på däckhotell Västerås. Då kan du även få hjälp med att byta däck i Västerås samt att det inte är fel att passa på att få en biltvätt i Västerås. Att förvara bilens däck på rätt sätt gör att de behåller sin prestanda bättre. Om du ska förvara dem hemma, se då till att utrymmet är fritt från smuts så väl oljor samt skadliga ämnen. Däcken bör även hållas borta från all sorts värme.

Så förvarar du däcken

Du som ska förvara däck, du kan göra det på ett däckhotell eller hemma i garaget eller källaren. Om du har dem på ett däckhotell så kommer de att förvaras korrekt och ofta kan du även då få hjälp med att skifta dina däck hos företaget du har dem hos. Du kan då även passa på att få bilen tvättad i Västerås. Bilvård i Västerås innebär inte bara att ta hand om bilens utsida. Det handlar även om att göra rent insidan, i form av en rekond Västerås. Samt att det handlar om att ta väl hand om däcken. Du som förvarar däcken hemma, se till att göra det på en plats som är mörk, sval och torr.

Tvätta däcken före förvaring

Likaväl som du tvättar din bil i Västerås, så måste du se till att tvätta däcken innan du förvarar dem. Anledningen till att du ska tvätta däcken är för att inte ska förstöras. Smuts, stenar och salt kan annars göra just det. Sedan kan det uppstå rost på dem om du inte har tvättat av däcken och fälgarna. Det är inte svårt att tvätta däcken och du gör det enkelt med ett milt bilschampo samt en mjuk svamp och vatten. Det till att göra rent både däck och fälgar. Se även till att du plockar bort alla stenar ur däckens mönster.

Två sätt att förvara däck hemma

Du kan välja mellan två sätt att förvara däcken hemma. Dels kan du stapla dem, om det är så att de sitter på fälg. Ska de förvaras länge är det dock viktigt att du då och då roterar dem. Ställ eller stapla inga tunga saker på däcken. Däck på fälg kan även hängas upp på en krok. När det gäller däck utan fälg så ska dessa förvaras stående. Även dessa måste roteras, minst var fjärde vecka, så att de inte blir deformerade. Det finns även däckstativ att köpa för förvaring av däck.

Avatar photo
Senaste inläggen av Katrina Holmqvist (se alla)
Förvara däcken på rätt sätt