Det är viktigt att du kan mäta alkoholmängden i dina lungor och i ditt blodomlopp på ett tillförlitligt sätt. En korrekt mätning kan nämligen vara skillnaden mellan liv och död om du använder den för att avgöra huruvida du bör köra hem eller ej. Därför är det viktigt att du noggrant läser på Alkoholmätarguiden.se vilka produkter de rekommenderar och att du väljer någon av dessa!

Vanliga frågor om alkoholmätare och Alkoholmätarguiden.se

Har du frågor om hur alkoholmätare egentligen fungerar? Se då nedan om din fråga har besvarats!

  • Vad är Alkoholmätarguiden.se? Det är en webbplats vilken bör ses som en slags oberoende köpguide för dig som konsument. Sajten finns till för att hjälpa konsumenter som är på jakt efter en ny alkoholmätare att hitta en bra produkt. Detta syfte uppfylls bland annat med hjälp av recensioner och annan skriftlig information som publiceras på sajten.
  • Vad mäter en alkoholmätare egentligen? En alkoholmätare mäter mängden alkohol i lungorna. Denna mängd har en direkt korrelation till mängden alkohol i ditt blodomlopp. Så om mätaren säger att du är onykter finns det ingen anledning för dig att tro någonting annat. Därför bör du inte sätta dig bakom ratten och köra bil om din alkoholmätare indikerar att du inte är nykter.
  • Är konsumentprodukter verkligen tillförlitliga? Ja, de konsumentprodukter som säljs på marknaden för alkoholmätare är faktiskt tillförlitliga. De må kanske inte vara fullt lika exakta som de mätare till exempel polisen använder sig av. Däremot är de tillräckligt tillförlitliga för att kunna ge dig ett bra svar på huruvida du bör sätta dig bakom ratten eller ej. Så om du gillar att vara ute och dricka och sedan blir osäker på om du bör köra eller inte kan det vara en bra idé att införskaffa en alkoholmätare.
  • Hur länge kan alkoholmätaren mäta alkohol? De alkoholmätare som finns att köpa idag kan spåra alkohol i ditt blod redan inom en kvart från det att du har druckit din första alkoholhaltiga dryck. Sedan kan den mäta alkoholmängden ända tills dess att all alkohol till fullo har förbränts av kroppen. Så om du har haft en blöt kväll på stan kan alkoholen i ditt blodomlopp vara mätbar i mer än 10 timmar.
Avatar photo
Senaste inläggen av Ingbritt Hellström (se alla)
Alkoholmätarguiden.se är en oberoende köpguide för konsumenter