De gamla klassiska Push mopederna hittas både på Blocket och Tradera till försäljning. Ofta ligger priserna något över andra mopeder efter Push har fått en klassikerstämpel. Men det är ytterst få som betalar över 60 000 kr för en moped – något som Svante Andersson gjorde.

Det var år 2015 som en säljare la ut en klassisk Push moped till försäljning på auktionssidan Tradera. Ganska snabbt ökade priset och sammanlagt lades 269 bud under auktionen. En orsak till att priset gick upp var att den bara rullat 475 mil. Den klassiska mopeden gick till slut för 63 500 kr. Säljaren trodde knappt sina ögon när han såg hur priset trissades upp av köparna och till Aftonbladet berättade sa han att ”det är helt sanslöst”.

Från koja till slott

Det var inte vem som helst som köpte denna klassiska push moped. Köparen var nämligen Svante Andersson som är känd inom affärsvärlden som framgångsrik entreprenör. Bland annat driver han företag i ”miljardklassen”. Han har även ett stort intresse för fordon vilket bör vara orsaken till att han inte gav sig så lätt i auktionen. I hans samling finns bland annat 80 olika bilar samt 200 mopeder. Många just av de klassiska modellerna.

När Aftonbladet intervjuade honom sa han även att han verkligen ville vinna auktionen. Eller som han själv sa ”den här ska jag köpa oavsett vad den kostade”. Till stor sannolikhet var det även en till köpare som hade samma filosofi eftersom priset trissades upp så kraftigt. Men en fick ge sig – och det var inte Svante.
Den klassiska mopeden var tänkt att ställas ut på ett museum där den skulle förgylla en ”Kent-hörna”. Något museum fanns däremot inte när Svante köpte mopeden utan målet var att öppna detta inom tio år. Målet var enligt honom att erbjuda en ”samling i världsklass”. Även om det förväntades ta några år var det nog ingen som tvekade på att Svante skulle kunna skapa ett museum med den kvalitén. Detta med tanke på den unika samling av fordon han redan hade samlat på sig genom åren. En samling som då bland annat hade fordon från Porsche, Mercedes och Ferrari.

Avatar photo
Senaste inläggen av Ingbritt Hellström (se alla)
Han bjöd 63 500 kr för en klassisk Pushmoped